dinsdag, september 09, 2008

schriftelijke vragen gesteld .........

Wanneer je op internet nagaat hoe in het algemeen de beantwoording van schriftelijke vragen geschiedt kom je verrassende literatuur tegen. Zo ook deze casus uit Zoetermeer. Maar ook dichter bij huis. Zo las ik afgelopen week in het Noordhollands Dagblad een artikel over 'Onderzoek reizigersaantal'. De provincie is door de vervoerder Connexxion op het verkeerde spoor gezet over het aantal reizigers van buslijn 127, van Purmerend naar Alkmaar. Bert Putters, een welbekend SP Statenlid, heeft hierover in juni schriftelijke vragen gesteld. De gestelde 30 dagen termijn voor beantwoording is inmiddels ruimschoots overschreden. En wacht nog steeds, ondanks herinneringen op een antwoord. Lees hier het krantenartikel er op na.
Zo vreemd is dan ook blijkbaar nog niet dat de op 7 augustus door GBS gestelde schriftelijke vragen over de wijze van informatieverstrekking door het college van B&W, pas op zijn vroegst op 2 oktober zullen worden beantwoord. Zo berichtte het college op 21 augustus. Een door GBS gevraagde eerder te houden Raadsvergadering werd sterk afgeraden.... Waarschijnlijk moet het college van B&W nog een beetje wennen aan dit voor Stede Broec nieuw fenomeen.
Heden 9 september ontving GBS de door het college van B&W vandaag geaccordeerde schriftelijke beantwoording. Precies 1,5 werkdag nĂ¡ de raadsvergadering waarin gevraagd werd om mondelinge beantwoording en raadsdebat. Wordt vervolgd.