donderdag, mei 17, 2007

Westfrisiaweg achter Lutjebroek ?

De meest noordelijke variant voor het nieuwe wegtracé van de Westfrisiaweg wordt niet onderzocht. Stede Broec heeft haar buurgemeenten er niet van kunnen overtuigen dat deze variant moet worden meegenomen in het onderzoek van de provincie.
De variant die Stede Broec voor de nieuwe Westfrisiaweg wilde laten onderzoeken, loopt in eerste instantie noordelijk van de bestaande Westfrisiaweg door de verkaveling. Pas na de Kadijkweg buigt de weg af richting Enkhuizen. De Stuurgroep Westfrisiaweg heeft besloten dat deze variant niet wordt onderzocht. De stuurgroep houdt vast aan de drie andere varianten waaruit straks een keuze zal moeten worden gemaakt.
Het gaat hierbij om 1) een doorsteek vanaf de Westfrisiaweg bij Hoogkarspel tot aan de Provincialeweg N506, 2) een doorsteek op de grens van Hoogkarspel en Lutjebroek, en 3) om een nieuwe Westfrisiaweg ten noorden van de Drechterlandseweg die het Westeinde in Enkhuizen doorsnijdt om uit te komen bij de Houtribdijk.
Enkhuizen stelt aan deze laatste variant de voorwaarde dat het tracé rond het Westeinde ondergronds moet vanwege de zaadbedrijven.
,,Andijk en Wervershoof vinden dat die noordelijke variant van Stede Broec te dicht bij hun grondgebied komt te liggen'', vertelt wethouder Jan Franx van Enkhuizen, lid van de stuurgroep.
Het complete verhaal staat in Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant van vrijdag 23 februari 2007
Welke variant zal er gekozen worden ? De Westfriese politiek kan er al vele jaren maar niet uitkomen. Diep en diep tragisch !

Labels:

1 Comments:

At 3 november 2007 om 20:29, Anonymous Anoniem said...

De discussie laait telkens weer op dankzij de verschillende actiegroepen.
Gaan we om de Noord of om de Zuid ?
U mag het zeggen in alle openheid.
De bestuurlijk werkgroep doet het vooralsnog achter gesloten deuren !

 

Een reactie posten

<< Home