woensdag, mei 16, 2007

Kadernota 2008

De kadernota 2008 is de start van het begrotingsproces, waarin de raad financiƫle kaders vaststelt voor de programmabegroting 2008. De kadernota is, ondanks dat er nog vele financiele vraagtekens zijn, in de afgelopen raad van mei vastgesteld. Ambtelijk kan men nu pas formeel aan de slag om de programmabegroting 2008 op te stellen, die in november 2007 ter vaststelling aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.
Door GBS is in de raadsvergadering gevraagd om aanpassing van het inflatiepercentage, namelijke van 1% naar 2% , voor de Stede Broecse verenigingen. Alle andere politieke partijen hebben het voorstel van GBS afgewezen.
Het gevolg is nu dat de alle verenigingen en instellingen, die voor 1 juni een sluitende begroting voor 2008 moeten inleveren bij de gemeente, rekening moeten houden met minder subsidie. Namelijk 1% inflatieverhoging in plaats van 2%.
De motivatie was o.a. dat de financiƫle positie van Stede Broec (april 2007) nog met veel onzekerheid is omgeven en een discussie over prioriteiten daarom nu niet gevoerd kan worden. Alsof de financiele positie van het verenigingsleven er (nu) niet toe doet. Zeker is wel dat de prijzen en lonen meer zijn gestegen dan de genoemde 2% inflatie.
Wanneer het Rijk aan de gemeente heeft aangegeven ( in mei / juni ) dat voor 2008 over meer of minder middelen beschikt kan worden, zal in de commissie Middelen verder worden gesproken over hoe nu verder.
Stilzitten en afwachten ?

Inmiddels heeft de begrotingsraad op 1 november 2007 plaatsgevonden.
Klik hier voor het verslag in het NHD / Stad en Streek / Enkhuizer Courant

Labels: